Zielona kuchnia – ponad 100 Å‚atwych przepisów na potrawy z zielonych warzyw
Powtarzasz swojemu dziecku, żeby jadło więcej zielonych warzyw, a ono krzywi się z niesmakiem na widok brokułów? Nie możesz się przekonać do zieleniny, mimo że wiesz, że jest zdrowa? Sprawdź wyjątkowe przepisy z książki Zielona kuchnia 24/7, a przekonasz się, że jedzenie sałat, groszku, awokado czy jarmużu nie musi być nudne i może być fascynującą, pyszną przygodą kulinarną!
Zielone warzywa w apetycznej odsłonie
Jessica Nadel, autorka wegańskiego bloga Cupcakes and kale spisała swoje tajne receptury na przemycanie zieleniny w absolutnej każdej postaci i formie. Przepisy na niebanalne i skomponowane z fantazją dania uzupełnione zostały o apetyczne zdjęcia, na widok których kubki smakowe same zaczynają pracować.
Przepisy to nie wszystko! Autorka zadbała również o tabele kaloryczności oraz spis wartości odżywczych każdej z prezentowanych potraw. Czytelnik znajdzie tu również propozycje jadłospisów, zróżnicowane ze względu na styl życia oraz informacje o najcenniejszych zielonych warzywach, które warto wprowadzić do swojego jadłospisu.
Zielone warzywa w Twojej kuchni
Co można zrobić z zielonych warzyw? Prawdziwe cuda! Awokado, groszek, pietruszkę, szpinak czy cukinię można umiejętnie wpleść do zup, past kanapkowych, burritos, muffinek, gofrów, tostów, pizzy a nawet ciast!
Autorka z lekkoÅ›ciÄ… wprowadza nas w Å›wiat kulinarnych niezwykÅ‚oÅ›ci – bardzo czekoladowego tortu z awokado, zdrowych frytek z polenty, samosów z groszkiem lub ciasta z cytryny i pietruszki. Jessica Nadel ma gÅ‚owÄ™ peÅ‚nÄ… pomysłów, a tymi najciekawszymi dzieli siÄ™ z czytelnikami w swojej książce.
Dzięki przepisom z Zielonej kuchni 24/7 możesz jeść zdrowo i lekko, nie rezygnując przy tym ze słodyczy!
Zrób zieloną rewolucję w swojej kuchni i przekonaj się, że można jeść zdrowo i smacznie!