Pasta z natki pietruszki według Pięciu Przemian.
Data publikacji:
Dodaj komentarz
DziÅ› mamy bardzo praktycznÄ… propozycjÄ™ kulinarnÄ… – pastÄ™ z natki pietruszki wedÅ‚ug kuchni PiÄ™ciu Przemian. Pasta jest szybka w wykonaniu, idealna do kanapek. Åšwietnie smakuje w poÅ‚Ä…czeniu z kozim serem. PamiÄ™tajmy, że kuchnia PiÄ™ciu Przemian zaleca dodawanie skÅ‚adników w Å›cisÅ‚ej kolejnoÅ›ci – takiej, jak jest podana w przepisie.
Składniki:
D – 2 łyżki świeżej natki pietruszki, 1 łyżka świeżej melisy, 2 łyżki śmietany
O – 1/2 łyżeczki świeżego lub suszonego tymianku
Z – 1 łyżka oliwy
M – 1 łyżka oregano
W – sól do smaku
Wykonanie:
Dodać wszystkie składniki w podanej kolejności. Dokładnie zmiksować. Smacznego 🙂
Przepis pochodzi z książki „Lato w kuchni PiÄ™ciu Przemian„ Anny Czelej.