res:
Przepis na ziemniaki w ziołach według Pięciu Przemian

Przepis na ziemniaki w ziołach według Pięciu Przemian

Jesienne powiewy chłodu sprawiają, że na nasze stoły powinny trafiać przede wszystkim potrawy gotowane i pieczone. Oto jedna z propozycji – ziemniaczki w ziołach. Wśród ziołowych znakomitości m.in. rozmaryn, oregano, estragon, majeranek, koperek. Wśród właściwości tych ziół są m.in.: działanie rozgrzewające, poprawa nastroju (rozmaryn), właściwości przeciwbakteryjne (oregano), pobudzanie apetytu i wydzielania soków trawiennych (estragon), przyspieszenie […]

Jesień według Pięciu Przemian

Jesień według Pięciu Przemian

Jesienią życie nabiera innego rytmu. Coraz krótsze dni zmuszają nas do podarowania sobie zasłużonej dłuższej ilości snu, powinniśmy więcej odpoczywać i rozgrzewać organizm. A oto jak charakteryzuje jesień Pięć Przemian pod względem kulinarnym i nie tylko.

Kapusta kiszona - przepis według Pięciu Przemian

Kapusta kiszona – przepis według Pięciu Przemian

Już jest dostępna w sprzedaży kolejna książka z serii W kuchni Pięciu Przemian autorstwa Anny Czelej. „Jesień w kuchni Pięciu Przemian” wyszła prosto z drukarni:-) Książka jest bogata w przepisy jesienne na: rozgrzewające zupy i dania główne, przekąski, desery i przetwory. Dzięki niej dowiesz się jak przygotować sałatki, surówki i warzywa, aby nie działały na […]

Zupa krem z kurek według Lata w kuchni Pięciu Przemian

Zupa krem z kurek według Lata w kuchni Pięciu Przemian

W sprzedaży jest dostępna kolejna książka z serii Gotowanie według Pięciu Przemian – „Lato w kuchni Pięciu Przemian”. Anna Czelej odsłania przed nami kolejne przepisy na zdrowe i smaczne potrawy.  „Lato w kuchni Pięciu Przemian” to ponad 100 przepisów z wykorzystaniem sezonowych, wegetariańskich, a także bezglutenowych składników, które powinny znaleźć się w twoim letnim menu. […]

Zupa jagodowa według kuchni Pięciu Przemian

Zupa jagodowa według kuchni Pięciu Przemian

Kto lubi jagody?:) Te cenne owoce zawierają m.in. witaminę C, PP, A,B1, B2, B6, przeciwutleniacze, selen, cynk, miedź, fosfor, kwas foliowy. Jagody dobrze działają na wzrok, poprawiają krążenie, biorą udział w produkcji czerwonych krwinek, a nawet leczą zaparcia. W związku z tym, że jesteśmy całym sercem za tym, aby spożywać sezonowe warzywa i owoce, dziś […]

Pasta z natki pietruszki według Pięciu Przemian.

Pasta z natki pietruszki według Pięciu Przemian.

Dziś mamy bardzo praktyczną propozycję kulinarną – pastę z natki pietruszki według kuchni Pięciu Przemian. Pasta jest szybka w wykonaniu, idealna do kanapek. Świetnie smakuje w połączeniu z kozim serem. Pamiętajmy, że kuchnia Pięciu Przemian zaleca dodawanie składników w ścisłej kolejności – takiej, jak jest podana w przepisie.