Naturalna czekolada rozkoszÄ… dla zmysłów…
Czy sÅ‚yszaÅ‚eÅ›, że czekolada może być zdrowa? I nawet potwierdzajÄ… to badania naukowe… Jednak trzeba wyraźnie zaznaczyć, że owy dobroczynny wpÅ‚yw dotyczy tylko i wyÅ‚Ä…cznie prawdziwej, naturalnej czekolady, nie wersji, która zostaÅ‚a stworzona na bazie półproduktów z dodatkiem aromatów, emulgatorów i ulepszaczy. Czy istnieje zdrowa alternatywa? Owszem! Zapraszamy do zapoznania siÄ™ z naturalnymi czekoladami, które niedawno trafiÅ‚y do naszej oferty.
Możemy poszczycić siÄ™ czekoladami deserowymi, mlecznymi oraz czekoladÄ… do picia. Każda tabliczka jest wyrabiana rÄ™cznie, w tradycyjny sposób z najwyższej jakoÅ›ci ziarna kakaowca. Krótko mówiÄ…c – warte uwagi.
Zalety zdrowej czekolady:
– Jedzenie czekolady gwarantuje wydzielanie siÄ™ endorfin – hormonów szczęścia.
– Czekolada zawiera potas, żelazo, fosfor, cynk, miedź.
– Czekolada zawiera przeciwutleniacze chroniÄ…ce nasze komórki przed uszkodzeniami i starzeniem.
– Naturalna czekolada nie tuczy (przynajmniej w niewielkich iloÅ›ciach)! Osoby bÄ™dÄ…ce na diecie mogÄ… pozwolić sobie na maÅ‚e porcje czekolady zaspokajajÄ…c tym samym pragnienie na sÅ‚odkoÅ›ci i nie siÄ™gajÄ…c po tuczÄ…ce smakoÅ‚yki.
– Naturalna czekolada dziaÅ‚a korzystnie na zÄ™by – zawarte w czekoladzie kakao hamuje rozwój bakterii wytwarzajÄ…cych kwasy, które trawiÄ… nasze zÄ™by.
A oto kilka czekoladowych propozycji 😉
Naturalna czekolada do picia Czekoladowe Espresso z imbirem. Idealna propozycja na jesienne i zimowe wieczory. Czekoladowe Espresso to prawdziwa, zrobiona bezpośrednio z ziarna kakaowca, gęsta, gorąca czekolada. Czekoladowe Espresso nazywane jest również kubeczkiem szczęścia. W składzie są tylko trzy składniki: ziarno kakao, cukier trzcinowy i imbir.
Naturalna czekolada mleczna z nerkowcem i dynią. Słodkawe orzechy nerkowca i pestki z dyni połączone z pyszną, mleczną czekoladą. Oto nasza propozycja na jesień! Skład: cukier, masło kakaowe, prażone ziarno kakao, mleko w proszku, orzechy nerkowca, pestki z dyni.
Naturalna czekolada deserowa z Ekwadoru z wanilią i mlekiem. Ta czekolada to wyjątkowa kompozycja mleka, dużej porcji kakao (60%) i naturalnej laski wanilii. Dzięki długiemu procesowi konszowania wanilia w pełni oddaje swoje najcenniejsze walory smakowe i aromatyczne.
Czekoladowe serce z truskawkami. Czekolada wyróżnia się dużą ilością kakao (44%) oraz dużymi kawałkami truskawek. Sympatyczny prezent nie tylko na Walentynki.
ZOBACZ WIĘCEJ >>> naturalnych czekolad