Na polskim rynku właśnie ukazała się kolejna ciekawa nowość kulinarna, W piekarni Pięciu Przemian, czyli przepisy na pyszne i zdrowe pieczywo. Anna Czelej, specjalistka od gotowania według Pięciu Przemian oraz autorka bestsellerowych książek z serii W kuchni Pięciu Przemian, tym razem wychodzi naprzeciw miłośnikom pieczywa. W niniejszej publikacji prezentuje przepisy na chleby, bułki, tarty, krakersy. […]
Przepis na żurek według Pięciu Przemian – nie tylko na święta
Dziś prezentujemy kolejny przepis, który może przydać się na świąteczne ucztowanie – żurek według Pięciu Przemian. Więcej przepisów na święta (i nie tylko) znajdziesz na naszej zaprzyjaźnionej stronie – www.wkuchnipieciuprzemian.pl. Przepis na żurek Składniki: O – 1 litr wrzątku, ½ łyżeczki lubczyku, ½ łyżeczki tymianku, 1 liść laurowy Z – 1 łyżeczka masła, 1 kg […]
Przepis na majonez domowy według Pięciu Przemian
Zapraszam na domowy majonez:-) Wbrew pozorom jego wykonanie nie jest takie trudne i czasochłonne. Majonez domowy Składniki: Z – 1 całe jajko M – 1 łyżeczka musztardy W – sól D – sok z ½ cytryny O – 1 łyżka świeżego koperku Z – ¾ szklanki oleju słonecznikowego Przygotowanie: Jajko wbić do naczynia, dodać musztardę, […]
Świąteczne uszka z grzybami według Pięciu Przemian
Święta dosłownie tuż-tuż. Dla wszystkich miłośników tradycyjnych smaków prezentujemy dziś przepis na uszka z grzybami według Pięciu Przemian. Uszka będą świetnym uzupełnieniem dla >>barszczu czerwonego<<, który zawitał na naszych stronach kilka dni temu.
Świąteczny barszcz czerwony według Pięciu Przemian
Trudno sobie wyobrazić święta bez tradycyjnych smaków i zapachów. Jednym z obowiązkowych dań jest barszcz czerwony. Poniżej prezentujemy przepis według Pięciu Przemian, który pozwoli zamienić „zwykłe” składniki w prawdziwie aromatyczny, świąteczny barszcz.
Pierogi z kapustą i grzybami według Pięciu Przemian
Święta coraz bliżej, kalendarz przypomina, że zostały już tylko dwa tygodnie:-) Świąteczne stoły już niedługo będą po brzegi zastawione apetycznymi potrawami. Jedną z potraw, bez których trudno sobie wyobrazić święta, są pierogi. Dlatego też dzisiaj na SamoUzdrawianiu przepis na pierogi z kapustą i grzybami według dalekowschodniej sztuki odżywiania – Pięciu Przemian.
Placki z marchewki z natką pietruszki – przepis według Pięciu Przemian
Oto jeden z prostych przepisów pokazujących co można zrobić z marchewką w kuchni, zimową porą. Placki z marchewki z aromatycznym pęczkiem natki pietruszki mogą stanowić zarówno danie główne, jak i przekąskę między większymi posiłkami.
Zima w kuchni Pięciu Przemian i przepis na zupę z kaszą jaglaną
Lada dzień będzie dostępna kolejna książka z serii W kuchni Pięciu Przemian. „Zima w kuchni Pięciu Przemian” jest przebogata w przepisy na dania rozgrzewające organizm od środka w tę najchłodniejszą porę roku. W najnowszej książce Anny Czelej znajdziemy mnóstwo przepisów na zimowe zupy, sałatki i surówki, dania główne, dania z warzyw typowo zimowych, jak również […]
Rozgrzewające babeczki gryczane z pastą z bakłażana
Dziś zapraszam na małą kulinarną ucztę – babeczki gryczane z pastą z bakłażana. Danie odpowiednie na chłodne, jesienne wieczory – wewnętrznie rozgrzewa i zapewnia miłe doznania kulinarne:-) Artykuł został zaczerpnięty ze strony www.wKuchniPieciuPrzemian.pl