Superżywność – jedzenie i medycyna przyszÅ‚oÅ›ci
Superżywność to produkty, o których można usÅ‚yszeć coraz częściej – jagody goji, mÅ‚ody jÄ™czmieÅ„, nasiona chia, nasiona konopi, acai, chlorella, spirulina, czy aloes można już znaleźć w niemal każdym sklepie ze zdrowÄ… żywnoÅ›ciÄ….
Dlaczego superżywność jest super? Czy warto wÅ‚Ä…czyć jÄ… do swojej diety? Jakie potrawy można z niej przygotować? Na te pytania, i wiele innych, odpowiada David Wolf w książce Superżywność – jedzenie i medycyna przyszÅ‚oÅ›ci.Â
Superżywność
WÅ‚aÅ›nie na polski rynek weszÅ‚a obszerna i jedyna jak dotÄ…d publikacja na ten temat – miÅ‚oÅ›nicy zdrowego stylu życia powinni znaleźć w niej wszystko, czego jeszcze nie wiedzÄ… o superżywnoÅ›ci – naturalnych, nieprzetworzonych produktach roÅ›linnych, które sÄ… prawdziwymi bombami witaminowymi.
Już niewielka ich ilość regularnie dodawana do posiłku potrafi znacząco poprawić stan zdrowia, wzmocnić odporność, poprawić stan skóry, uregulować poziom hormonów i metabolizm. Wśród nich znajdują się takie produkty, jak olej kokosowy, noni, spirulina, acai oraz propolis, miód, pierzga i kakao.
Dlaczego warto sięgnąć po książkę Superżywność?
Czytelnik znajdzie w niej mnóstwo wartościowych informacji (książka ma blisko 400 stron;-)) m.in.:
- Obszerny opis właściwości produktów pochodzenia pszczelego: miód, pyłek kwiatowy, pierzga i propolis.
- Kompleksowy opis produktów podbijających rynek zdrowej żywności: aloes, spirulina i algi morskie, nasiona konopi, kokos, acai, noni, chlorella, jagody goji, kakao, maka.
- Na końcu książki szczegółowe i czytelne tabelki z danymi na temat zawartości składników mineralnych.
- Autor przytacza wyniki badań laboratoryjnych potwierdzających wysokie wartości odżywcze opisywanych roślin i nasion.
Książka oparta na wieloletnich doświadczeniach i osobistych obserwacjach czynionych podczas licznych podróży po całym świecie.
Zalety superżywności
Superżywność zawiera mnóstwo składników odżywczych, dlatego jej korzystny wpływ na organizm jest tak szeroki:
- odmładza,
- wzmacnia odporność,
- oczyszcza organizm,
- dodaje energii,
- poprawia stan skóry,
- reguluje poziom hormonów i metabolizm,
- pozytywnie wpływa na krążenie i układ nerwowy;
O autorze:
David Wolf to znany ekspert od surowej diety i pomysłodawca ultrazdrowej czekolady w wersji raw.
– Współpracuje z „Huffington Post”, czÄ™sto jako ekspert udziela wywiadów mediom takim jak: Forbes, Health, USAToday, Los Angeles Times, Men’s Journal, Men’s Health, InStyle.
– Media okreÅ›lajÄ… go jako gwiazdÄ™ zdrowego żywienia.
– Przez ostatnie 20 lat udzieliÅ‚ 2500 wykÅ‚adów na temat organicznego i surowego pożywienia, czÄ™sto wystepujÄ…c w towarzystwie takich gwiazd jak Deepak Chopra, John Gray, Les Brown, Barbara DeAngelis, Brian Tracy.
– Jego najwiÄ™kszÄ… pasjÄ… jest produkcja organicznej, surowej czekolady.
Superżywność – jedzenie i medycyna przyszÅ‚oÅ›ci