res:
Superżywność - jedzenie i medycyna przyszłości

Superżywność – jedzenie i medycyna przyszÅ‚oÅ›ci

Dodaj komentarz

Superżywność to produkty, o których można usÅ‚yszeć coraz częściej – jagody goji, mÅ‚ody jÄ™czmieÅ„, nasiona chia, nasiona konopi, acai, chlorella, spirulina, czy aloes można już znaleźć w niemal każdym sklepie ze zdrowÄ… żywnoÅ›ciÄ….

Dlaczego superżywność jest super? Czy warto wÅ‚Ä…czyć jÄ… do swojej diety? Jakie potrawy można z niej przygotować? Na te pytania, i wiele innych, odpowiada David Wolf w książce Superżywność – jedzenie i medycyna przyszÅ‚oÅ›ci. 

Superżywność

WÅ‚aÅ›nie na polski rynek weszÅ‚a obszerna i jedyna jak dotÄ…d publikacja na ten temat – miÅ‚oÅ›nicy zdrowego stylu życia powinni znaleźć w niej wszystko, czego jeszcze nie wiedzÄ… o superżywnoÅ›cinaturalnych, nieprzetworzonych produktach roÅ›linnych, które sÄ… prawdziwymi bombami witaminowymi.

Już niewielka ich ilość regularnie dodawana do posiłku potrafi znacząco poprawić stan zdrowia, wzmocnić odporność, poprawić stan skóry, uregulować poziom hormonów i metabolizm. Wśród nich znajdują się takie produkty, jak olej kokosowy, noni, spirulina, acai oraz propolis, miód, pierzga i kakao.

Dlaczego warto sięgnąć po książkę Superżywność?

Czytelnik znajdzie w niej mnóstwo wartościowych informacji (książka ma blisko 400 stron;-)) m.in.:

  • Obszerny opis wÅ‚aÅ›ciwoÅ›ci produktów pochodzenia pszczelego: miód, pyÅ‚ek kwiatowy, pierzga i propolis.
  • Kompleksowy opis produktów podbijajÄ…cych rynek zdrowej żywnoÅ›ci: aloes, spirulina i algi morskie, nasiona konopi, kokos, acai, noni, chlorella, jagody goji, kakao, maka.
  • Na koÅ„cu książki szczegółowe i czytelne tabelki z danymi na temat zawartoÅ›ci skÅ‚adników mineralnych.
  • Autor przytacza wyniki badaÅ„ laboratoryjnych potwierdzajÄ…cych wysokie wartoÅ›ci odżywcze opisywanych roÅ›lin i nasion.

Książka oparta na wieloletnich doświadczeniach i osobistych obserwacjach czynionych podczas licznych podróży po całym świecie.

Zalety superżywności

Superżywność zawiera mnóstwo składników odżywczych, dlatego jej korzystny wpływ na organizm jest tak szeroki:

  • odmÅ‚adza,
  • wzmacnia odporność,
  • oczyszcza organizm,
  • dodaje energii,
  • poprawia stan skóry,
  • reguluje poziom hormonów i metabolizm,
  • pozytywnie wpÅ‚ywa na krążenie i ukÅ‚ad nerwowy;

O autorze:

David Wolf to znany ekspert od surowej diety i pomysłodawca ultrazdrowej czekolady w wersji raw.
– Współpracuje z „Huffington Post”, czÄ™sto jako ekspert udziela wywiadów mediom takim jak: Forbes, Health, USAToday, Los Angeles Times, Men’s Journal, Men’s Health, InStyle.
– Media okreÅ›lajÄ… go jako gwiazdÄ™ zdrowego żywienia.
– Przez ostatnie 20 lat udzieliÅ‚ 2500 wykÅ‚adów na temat organicznego i surowego pożywienia, czÄ™sto wystepujÄ…c w towarzystwie takich gwiazd jak Deepak Chopra, John Gray, Les Brown, Barbara DeAngelis, Brian Tracy.
– Jego najwiÄ™kszÄ… pasjÄ… jest produkcja organicznej, surowej czekolady.

Superżywność – jedzenie i medycyna przyszÅ‚oÅ›ci